Tamaskan

 

De Tamaskan.

De Tamaskan is van de Kennel Van T Aelse Sluske, http://www.vantaelsesluske.nl  Een prachtige hond waar ik toch wel verliefd op ben geworden.

De Tamaskan is ontwikkeld met als doel een hond te fokken die wolfachtig aandoet, maar het sociale en open karakter van een hond heeft. De Tamaskan is geen erkend ras.

De oorsprong van de Tamaskan ligt in Finland. De eerste generatie Tamaskans is geboren in 2002. D honden die zijn gebruikt voor het ontwikkelen van de Tamaskan zijn zorgvuldig uitgezocht op hun karakter, uiterlijk, intelligentie. In de loop der jaren is het ras verder ontwikkeld, maar het invoeren van nieuw bloed zal nog lang nodig zijn om een stabiele en diverse genetische basis te vormen voor het ras.

In de regel is de Tamaskan sociaal naar bekende en onbekende dieren en mensen. Ze kunnen in hun enthousiasme wat lomp zijn, maar als zij hierin goed worden begeleid hoeft dit geen problemen op te leveren. Dit geldt ook voor de omgang met andere huisdieren. Wanneer de hond opgroeit met andere huisdieren, zal hij ze beschouwen als een lid van de familie. Het introduceren van huisdieren op latere leeftijd, kan problemen opleveren, afhankelijk van het jachtinstinct van de individuele hond. In principe hoort een Tamaskan andere huisdieren te accepteren, maar in de praktijk blijkt dat dit nog niet voor elke hond geldt. Met een goed fokbeleid wordt getracht het jachtinstinct zo ver mogelijk terug te dringen. De Tamaskan is een zachte en gevoelige hond en daarom is hij doorgaans wel goed te sturen.

Een Tamaskan is een actieve hond en vindt het leuk om samen met de baas op pad te zijn. De Tamaskan is een goede kameraad  voor mensen met een actieve levensstijl. Drie keer een blokje om is te weinig. Wanneer de hond de kans krijgt om zich uit te leven tijdens de wandelingen, zijn ze in huis doorgaans rustig. Dit betekent dan ook dat de hond in de stad of in een kleinere woning gehouden kan worden, mits de eigenaar er voor zorgt dat de hond buiten zijn ei kwijt kan. Mochten ze echter geen genoeg beweging/uitdagingen krijgen kunnen ze dit zelf gaan zoeken in huis wat meestal leid tot destructief gedrag.

Tamaskan en Thechoslowaakse wolfhond (1 van 140)
Tamaskan en Thechoslowaakse wolfhond (2 van 4)
Tamaskan en Thechoslowaakse wolfhond (6 van 140)
Tamaskan en Thechoslowaakse wolfhond (15 van 140)
Tamaskan en Thechoslowaakse wolfhond (19 van 140)
Tamaskan en Thechoslowaakse wolfhond (32 van 140)
Tamaskan en Thechoslowaakse wolfhond (33 van 140)
Tamaskan en Thechoslowaakse wolfhond (35 van 140)
Tamaskan en Thechoslowaakse wolfhond (37 van 140)
Tamaskan en Thechoslowaakse wolfhond (75 van 140)
Tamaskan en Thechoslowaakse wolfhond (76 van 140)
Tamaskan en Thechoslowaakse wolfhond (77 van 140)
Tamaskan en Thechoslowaakse wolfhond (78 van 140)
Tamaskan en Thechoslowaakse wolfhond (80 van 140)
Tamaskan en Thechoslowaakse wolfhond (81 van 140)
Tamaskan en Thechoslowaakse wolfhond (82 van 140)
Tamaskan en Thechoslowaakse wolfhond (83 van 140)
Tamaskan en Thechoslowaakse wolfhond (85 van 140)
Tamaskan en Thechoslowaakse wolfhond (87 van 140)
Tamaskan en Thechoslowaakse wolfhond (89 van 140)
Tamaskan en Thechoslowaakse wolfhond (90 van 140)
Tamaskan en Thechoslowaakse wolfhond (91 van 140)
Tamaskan en Thechoslowaakse wolfhond (93 van 140)
Tamaskan en Thechoslowaakse wolfhond (95 van 140)
Tamaskan en Thechoslowaakse wolfhond (97 van 140)
Tamaskan en Thechoslowaakse wolfhond (99 van 140)